Leggen van PVC - Dicorations by Rembrandt

Boelewerf 1J - 2987 VD Ridderkerk - 0180415050
* Gordijnen
* Meubel stoffering
* Binnen- en buitenzonwering
* Vloerbedekking / PVC vloeren
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Leggen van PVC

Vloerbedekking > PVC Vloeren

Leggen van PVC

Het leggen van een PVC vloer, is gezien vanuit ons opgpunt werk, voor de vakman ! Daarbij zeggen wij niet dat u het niet zou kunnen, wij weten uiteraard niet hoe handig u bent en hoeveel vakkennis u inmiddels al heeft verzameld. Maar bij het goed leggen van een PVC vloer komt meer kijken dan de meeste mensen zouden verwachten. Het meest belangrijke bij het leggen van een PVC vloer is de ondervloer (de basis).
Het uiteindelijke leggen, op maat snijden van de stroken vergt ook vaardigheid maar is vaak gemakkelijker dan de ondervloer klaar maken voordat de stroken echt gelegd kunnen worden.

Lijm vloer / Click vloer / losleg vloer / magneet vloer
Of u nu een verlijmde vloer, clickvloer, loslegvloer of magneetvloer wilt gaan leggen in alle gevallen moet de vloer voldoen aan de juiste ondervloer specificaties. Als daarbij ook nog een vloerverwarming in het spel is dan komen daar nog een aantal extra factoren bij waar men rekening mee moet houden. In principe geldt voor alle varianten dat u moet beginnen met vooral een gladde vorm vaste ondervloer. Afhankelijk van uw bestaande vloer en de keuze van het product, wel of geen vloerverwarming kan dan pas bekeken worden wat er aan de ondervloer gedaan moet worden voor u PVC kunt gaan leggen.
Het is een fabel dat u met een Click vloer of een zelfklevende vloer direct aan de slag zou kunnen want ook dan is een gladde, en in het geval van de zelfklevende vloer, een stofvrije vloer noodzakkelijk. Bij een click vloer kunnen de click verbindingen namelijk los laten op de plaatsen waar u bijvoorbeeld een bobbel of deukje in de vloer heeft.
In grote lijnen is de instructie voor het leggen voor de verschillende PVC kwaliteiten/merken gelijk toch kunnen er per merk verschillende adviezen of aandachtspunten zijn onze mensen zijn hiervan op de hoogte echter hebben wij hiernaast voor verschillende merken een link geplaatst zodat u per merk kunt zien waar u op moet letten.

Wel of niet Egaliseren
De vraag of u wel of niet en op welke manier u moet egaliseren hangt geheel af van uw bestaande ondervloer en het product wat u er daarna op gaat leggen. Uiteraard kan er in plaats van een egalisatiemiddel ook gebruik gemaakt worden van verschillende ondervloer producten. Deze producten vaak speciaal gemaakt voor specifieke situaties en in onze winkel kunnen wij u hierover uitgebreid informeren. Mocht u vast willen kijken wat er allemaal te koop is kijkt u dan eens op de site van UNIFLOOR.


PVC leggen op een houtenvloer of bestaande vloeren

Wilt u PVC gaan leggen op een houten vloer dan is dit geen enkel probleem maar ook dan moet de vloer goed glad zijn. Dus een oude vloer van houten vloerdelen zal eerst moeten worden voorzien van een goede ondervloer. Zoals het spreekwoord zegt "een goed begin is ............", dit geldt ook voor uw PVC vloer een goede basis, ondervloer is een must. In onze winkel kunnen wij u uitgebreid informeren over ondervloeren welke gebruikt kunnen worden bij de plak of click variant u kunt ook alvast kijken op de website van  UNIFlOOR.

Vaak wordt ons gevraagd of je een PVC vloer over een bestaande siergrind, kurk, laminaat of marmoleum vloer kunt leggen. In principe moeten wij u adviseren dit niet te doen. Het is namelijk niet te voorspellen wat de oude vloer in de toekomst gaat   doen als deze is afgedekt met een PVC vloer laag. Toch kunnen wij begrijpen dat het niet altijd mogelijk is de oude bestaande vloer eruit te slopen. In dat geval kunt u de nieuwe PVC vloer zogenaamd "zwevend" leggen op speciale ondervloer. In de winkel willen wij u hierover graag informeren.
Dicorations uw ambachtelijke woninginrichter voor betaalbare kwaliteit !
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu