Onderhoud van PVC - Dicorations by Rembrandt

Boelewerf 1J - 2987 VD Ridderkerk - 0180415050
* Gordijnen
* Meubel stoffering
* Binnen- en buitenzonwering
* Vloerbedekking / PVC vloeren
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderhoud van PVC

Vloerbedekking > PVC Vloeren


PVC vloeren verkleuren, krassen en onderhoud

Een PVC vloer is geen wonder vloer en het zal zeker mogelijk zijn dat hier krassen op kunnen komen dus voorzichtigheid is geboden ! Natuurlijk is een PVC vloer veel harder dan vinyl en daardoor beter bestand tegen invloeden van buitenaf maar er zullen altijd oorzaken zijn waardoor er krassen op uw vloer kunnen komen. Wij zullen deze vloer dan ook nooit als "krasvrij" verkopen.  Het zichtbaar zijn van krassen is sterk afhankelijk van de kleur en de embossing van de vloer. Op een donkere vloer zijn krassen beter zichtbaar en op een vloer met een ruwe print of embossing zijn krassen juist weer minder zichtbaar. Bij de PVC vloeren welke zijn voorzien van een PU toplaag zit de kras vaak alleen in de PU laag en kan deze misschien nog minder zichtbaar gemaakt worden.
Onder invloed van UV licht en zuurstof kan de kleur van uw PVC vloer veranderen. Dit proces is helaas niet tegen te houden en zult u met heel veel andere producten in uw huis ondervinden. Ook bij vloeren met een PU toplaag blijft verkleuring mogelijk. In eerste instantie verkleurd dus dan ook  de PU toplaag. Deze verkleuring is egaal echter waar b.v. een kleed heeft gelegen of lange tijd een meubelstuk heeft gestaan wordt bij het weghalen de verkleuring zichtbaar. Na verloop van tijd zal ook dit deel onder invloed van zuurstof en UV licht bij kleuren naar de rest van de vloer. Dit proces heeft tijd nodig en u moet er rekening meehouden dat dit enkele weken kan gaan duren.

Volgende punten zijn belangrijk voor het onderhoud van uw vloer:
Goed periodiek onderhoud houdt de vloer mooi.
Eerste reiniging 48 uur na installatie. Na droging is de vloer gebruiksklaar.

Reinigen:
•  Losliggend vuil verwijderen met stofzuiger of vloerwisser.
•  Vloer reinigen met wissysteem met microvezel doeken of indien er professioneel onderhoud wordt gepleegd kan dat d.m.v. een schrob/zuigmachine.
•  Uitsluitend een ph-neutraal reinigingsmiddel gebruiken welke geen zeepfilmlaag achterlaat. Of eenmiddel geschikt voor pvc vloeren.

  • Gebruik in geen geval allesrienigers zoals Andy of Ajax of gelijke middelen !!

•  Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven.
•  Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan.
•  Geen plassen met water op de vloer laten liggen, deze z.s.m. opdweilen.
•  Plaats onder de poten van stoelen en ander meubilair viltdoppen voor het behoud van de vloer.
•  De meeste PVC vloeren zijn al voorzien van een PU laag en er hoeft dus geen extra polymeerlaag op direct na het installeren van de vloer!!

Groot onderhoud:
Indien u een PVC vloer heeft gekocht met een PU laag en deze is na een aantal jaren niet zo mooi meer of zitten er veel krassen in, dan kunt u deze door een proffesioneel bedrijf laten voorzien van een nieuwe PU laag. In dat geval worden de resten van de bestaande PU laag verwijderd en brengen zij een nieuwe PU laag aan. Vaak ziet de vloer er na behandeling er weer als nieuw uit of mooier !!

Click PVC:
PVC met een click verbinding is altijd minder watervast dan een verlijmde versie. Eventueel kunt u deze click vloer wel van een extra PU laag voorzien waardoor deze geheel afgesloten wordt voor water.

Speciale situaties:
Wilt u een PVC gaan gebruiken in b.v. een autoshowroom, kapsalon of een andere ruimte waar met alchol of chemiche middelen gewerkt wordt, laat u dan door de vakman informeren wat de mogelijkheden zijn. B.v. in autobanden zitten weekmakers en deze tasten de toplaag van het PVC aan waardoor u vlekken kunt krijgen welke niet meer te verwijderen zijn. Dit kan ook voorkomen met de dop onder een stoel of een rubber laag onder een vloerkleed !! In een kapsalon wordt gewerkt met haarverf en hierin zitten ook middelen die uw PVC kunnen aantasten. Wilt u toch graag een PVC vloer gaan leggen dan is dat geen probleem als u deze na het installeren door een proffesioneel bedrijf laat voorzien van een speciale PU laag welke bestand is tegen de gevaren die bij u de vloer kunnen beschadigen.


Voor de collecties van Moduleo, Mflor, en TFD
hebben wij een aparte link gemaakt met nog meer informatie en foto's. Als u deze pagina's wilt bekijken klikt u op het merk van uw keuze.

Bezuinig niet op een goede schoonloop mat !
Naast onderhoud willen wij u adviseren niet te bezuinigen op een goede schoonloop mat. Een goede mat komt uw PVC vloer alleen maar ten goede en u zult daar jarenlang plezier van hebben.

Dicorations uw ambachtelijke woninginrichter voor betaalbare kwaliteit !
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu