Paneelgordijnen (vlakgordijnen) - Dicorations by Rembrandt

Boelewerf 1J - 2987 VD Ridderkerk - 0180415050
* Gordijnen
* Meubel stoffering
* Binnen- en buitenzonwering
* Vloerbedekking / PVC vloeren
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paneelgordijnen (vlakgordijnen)

Gordijnen > Paneelgordijnen

Paneelgordijnen

Een trendy raamdecoratie/zonwering welke zeer geschikt is voor bredere raampartijen en of een schuifpui. Afhankelijk van uw maten en wensen kunnen de panelen geplaatst worden op een 2,3,4 en of 5 sporen rails. De panelen kunnen geheel naar wens aleen naar links of rechts of naar beide kanten worden geplaatst. De breedte van de panelen is variabel en is vaak een uitkomst van uw maten en wensen.
De sfeer die u met paneelgordijnen kunt creeëren zal geheel afhankelijk zijn van de door u gekozen stof. Naast de paneelgordijnen van een aantal grote merken hebben wij ook een eigen collectie van rolgordijnstof en gordijnstoffen.
Naast dat u op 1 rails meerdere kleuren panelen kunt ophangen is het ook mogelijk de panelen in vlakken te verdelen waarbij deze vlakken onderling van kleur kunnen verschillen. In onze Dicorlux collectie is vlak verdeling alleen mogelijk d.m.v. een magnetische aluminium strip. Maar wij voeren ook een aantal merken waarbij voor de vlakverdeling gekozen kan worden uit verschillende hout en of gekleurde opties.
Een paneelgordijn kan ook zeer goed gebruikt worden als Roomdivider of om bijvoorbeeld te dienen als kastdeuren.

Paneelgordijnen duur en onbetaalbaar ?
Nee ! Zeker niet, u zult zich verbazen over onze lage prijzen.


Rolgordijn stoffen


De meeste rolgordijnstoffen zijn uitstekend geschikt voor het maken van paneelgordijnen. Bij gebruik van een rolgordijnstof als paneelgordijn bereikt u
het meest strakke resultaat. Deze stoffen zijn harder en steviger dan de meeste gordijnstoffen en kunnen recht afgesneden worden waardoor een zijzoom niet nodig is.
Kiest u voor een
paneelgordijn met vlakverdeling dan is dit alleen mogelijk met een rolgordijnstof.
Aan de onderzijde van deze panelen kunt u naar wens kiezen uit verschillende mogelijkheden.
Bij de stoffen kunt u kiezen voor transparante, dichte en verduisterende kwaliteiten. Indien u kiest voor een verduisterende kwaliteit moet u er wel rekening mee houden dat een complete verduistering met dit product niet mogelijk is. Panelen sluiten namelijk iets over elkaar en daar tussen is ten allen tijden een licht spleet zichtbaar.
In deze categorie hebben wij een zeer groot assortiment stoffen in zowel de Dicorlux collectie als een aantal grote merken zoals Wood en Washi, Luxaflex, BD line, Zonnelux en Lifestyle.


Bediening met trekstang


Bediening met trekkoord


Gordijn stoffen


In tegenstelling tot de rolgordijnstoffen zijn zeker niet alle gordijnstoffen geschikt om een paneelgordijn van te maken. Dit heeft vaak te maken met het patroon, de stofkwaliteit en of de manier van weven. In onze winkel zullen wij dan ook per stof bekijken of deze wel of niet geschikt is. Tevens moet u er rekening mee houden dat
panelen gemaakt van gordijnstoffen helaas  minder strak hangen.
Een groot voordeel van een paneel gemaakt van een gordijnstof is dat deze gewassen kan worden indien de stof dit toelaat. De panelen worden gemaakt op een klittenband waardoor deze gemakkelijk van de rails gehaald kunnen worden. Deze panelen kunnen niet worden gesneden en zijn daarom aan onder- en zijkant voorzien van een zoompje.
Bij gordijnstof panelen kunt u wel verschillende kleuren op 1 rails hangen maar het maken van een vlakverdeling per paneel is niet mogelijk.


Klik hier voor informatie over de verdeling van uw panelen en rail sporen.

Of u een 2,3,4 of 5 spoor rails nodig heeft en of daar 2 of 9 panelen aan komen te hangen is sterk afhankelijk van uw raam/pui maten en deels ook van uw eigen wensen. Een uitstekend hulpmiddel voor u is onze paneelgordijnencalculator die naast een prijsindicatie u ook informatie verschaft over de breedte van uw panelen bij een bepaalde breedte raam en sporen rails. Op de pagina over de verdeling van uw panelen kunt u zien wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn bij een bepaalde maatvoering. Daar de meeste paneelgordijnrailsen door ons zelf worden geassembleerd kunnen wij naast de getoonde mogelijkheden heel veel aanpassingen maken. B.v. Als u rechts van uw pui een deur heeft dan kunnen wij de panelen voorzien van een extra trekstang waarbij het mogelijk wordt de panelen naar links te parkeren op moment dat u de deur wilt gebruiken. Komt u er zelf niet  uit ?  Dan willen wij u graag informeren en adviseren in onze winkel of per email.

Foto gallery paneelgordijnen
-

Dicorations uw ambachtelijke woninginrichter voor betaalbare kwaliteit !
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu