PVC Vloeren - Dicorations by Rembrandt

Boelewerf 1J - 2987 VD Ridderkerk - 0180415050
* Gordijnen
* Meubel stoffering
* Binnen- en buitenzonwering
* Vloerbedekking / PVC vloeren
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

PVC Vloeren

Vloerbedekking > PVC Vloeren

PVC Vloeren
Na het ongekende succes van laminaat zijn de PVC vloeren op het moment een grote op mars begonnen. Deze vloeren ook wel vinyl stroken vloer genoemd zijn leverbaar in zeer vele houtstructuren maar ook in verschillende natuursteen en plavuis kwaliteiten. Sommige houtstructuren zijn niet van een echte parket vloer te onderscheiden.  PVC vloeren zijn zeker goedkoper dan parket maar vaak wel duurder dan laminaat.

PVC vloeren bestaan al vele jaren maar werden voornamelijk toegepast in projecten. Met name in winkels en showrooms worden PVC stroken vloeren al vele jaren toegepast.

Ondanks dat er tegenwoordig PVC vloeren worden aangeboden die u zo gezegd makkelijk zelf kunt leggen zijn wij er van overtuigd dat het leggen van een harde vinyl stroken vloer het werk is en blijft voor de vakman ! Het is absoluut een must dat de ondervloer goed glad is en daarom moet 80 % van de vloeren eerst geëgaliseerd, of worden voorzien van een speciale ondervloer.

Lees onderstaande informatie voor een PVC vloer zonder problemen !

MERK / KWALITEIT / PRIIJS
Binnen ons assortiment bieden wij verschillende merken met een eigen kwaliteit en of uitvoering. Afhankelijk van de materiaal dikte, de toplaag, de embossing het wel of niet hebben van een V groef bepaald uiteindelijk de prijs. Natuurlijk hebben de PVC vloeren met de hoogste prijs vaak de meeste specificaties m.b.t. de kwaliteit en uitvoering e.d. Echter houdt dit niet in dat de minder geprijsde PVC vloeren een slechte kwaliteit hebben. Het is mogelijk dat deze vloeren iets dunner zijn, een wat mindere toplaag hebben anders worden geproduceerd of wat dan ook. Natuurlijk kan prijs voor u belangrijk zijn maar uiteraard wilt u ook graag een vloer die u echt mooi vindt.
Prijzen van PVC vloeren worden weergegeven in M2. Genoemde prijzen zijn meestal alleen de prijs van het product ( de stroken). Hier komen  de kosten  voor de ondervloer en het leggennog bij.  Wij streven er dan ook naar waar mogelijk u een prijs te geven inclusief egaliseren en leggen.  In onze winkel willen wij u deze verschillen graag uitleggen en samen met u bekijken wat voor u een geschikte vloer is.
TOPLAAG/SLIJTLAAG
Een PVC strook bestaat uit meerdere lagen bij verschillende fabrikanten wordt hier uitgebreid uitleg over gegeven. Bij de duurdere kwaliteiten is de bovenste laag "TOPLAAG"  een speciale PU laag.  U kunt deze het best vergelijken met een soort waslaag. Deze speciale toplaag vormt een extra bescherming voor uw PVC en zorgt ervoor dat onderhoud in toekomst gemakkelijk blijft en bovenal uw vloer mooi. Bij een groot aantal goedkopere PVC kwaliteiten is deze beschermingslaag weggelaten. Dit houdt in dat u zelf direct na het leggen een extra bescherming dient aan te brengen om uw vloer mooi te houden.
Onder de toplaag bevindt zich de onzichtbare slijtlaag deze wordt uitgedrukt in mm en is afhankelijk van de kwaliteit tussen de 0,20 en 0,70 mm. De slijtlaag is een erg belangrijke laag welke in principe de print van het PVC beschermt. Deze printlaag, waar het plaatje met het dooor u uitgekozen dessin, op zit is in principe flinterdun en erg kwetsbaar. Als de slijtlaag verdwenen is zal de printlaag dan ook erg snel beschadigen. De slijtlaag verdwijnt echter niet zomaar en zoals boven beschreven zit bij de betere kwaliteiten hier bovenop ook nog de PU toplaag. In hoeverre de slijtlaag daadwerkelijk afslijt is afhankelijk van waar in huis u de vloer wilt gaan leggen, met hoeveel mensen u op deze vloer gaat leven en wat uw verwachtings patroon is van deze vloer. Het mag duidelijk zijn dat bij een toplaag van 0,70 mm de vloer langer mooi blijft dan bij een toplaag van 0,20 mm.
PVC  LIJMEN / CLICKEN / LOS LEGGEN
Naast de meest bekende verlijmde PVC vloeren zijn er verschillende varianten waarbij deze vloeren niet meer  geheel verlijmd hoeven te worden. De meest bekende daarvan is de PVC click vloer welke inmiddels al door verschillende fabrikanten en uitvoeringen op de markt worden gebracht. Daarnaast zijn er ook LOSLEG varianten zoals een vloer welke wordt aangebracht op een magneet folie of een vloer welke geheel los tegen elkaar wordt gelegd eventueel met een speciale lijm laag welke verwijderen op een snelle manier mogelijk maken. Laatst genoemde vloeren kunnen bijvoorbeeld uitstekend worden toegepast in sitiuaties waarbij niet gelijmd mag worden maar de vloer toch erg stevig en stabiel moet zijn en ook nog makkelijk te verwijderen is. Denk daarbij aan wisselwoningen,bejaardenwoningen .

PVC het nieuwe hout ?!

Er wordt wel eens gesproken over het nieuwe hout. Dat is niet verwonderlijk als je sommige PVC vloeren bekijkt want er zijn erbij die echt niet van echt hout zijn te onderscheiden. Dat zonder dat er 1 boom voor is gekapt is uiteraard een milieu vriendelijke gedachte. In de afgelopen jaren hebben wij ons PVC assortiment behoorlijk uitgebreid en voeren wij vele merken zoals MFloor, TFD, Moduleo, Livestyle, Nuance, Projectline, gerflor en een zeer aantrekkelijk geprijsde collectie onder eigen label.
PVC vloeren verkleuren, krassen en onderhoud

Een PVC vloer is geen wonder vloer en het zal zeker mogelijk zijn dat hier krassen op kunnen komen dus voorzichtigheid is geboden ! Natuurlijk is een PVC vloer veel harder dan vinyl en daardoor beter bestand tegen invloeden van buitenaf maar er zullen altijd oorzaken zijn waardoor er krassen op uw vloer kunnen komen. Wij zullen deze vloer dan ook nooit als "krasvrij" verkopen.  Het zichtbaar zijn van krassen is sterk afhankelijk van de kleur en de embossing van de vloer. Op een donkere vloer zijn krassen beter zichtbaar en op een vloer met een ruwe print of embossing zijn krassen juist weer minder zichtbaar. Bij de PVC vloeren welke zijn voorzien van een PU toplaag zit de kras vaak alleen in de PU laag en kan deze misschien nog minder zichtbaar gemaakt worden.
Onder invloed van UV licht en zuurstof kan de kleur van uw PVC vloer veranderen. Dit proces is helaas niet tegen te houden en zult u met heel veel andere producten in uw huis ondervinden. Ook bij vloeren met een PU toplaag blijft verkleuring mogelijk. In eerste instantie verkleurd dus dan ook  de PU toplaag. Deze verkleuring is egaal echter waar b.v. een kleed heeft gelegen of lange tijd een meubelstuk heeft gestaan wordt bij het weghalen de verkleuring zichtbaar. Na verloop van tijd zal ook dit deel onder invloed van zuurstof en UV licht bij kleuren naar de rest van de vloer. Dit proces heeft tijd nodig en u moet er rekening meehouden dat dit enkele weken kan gaan duren.

Volgende punten zijn belangrijk voor het onderhoud van uw vloer:
Goed periodiek onderhoud houdt de vloer mooi.
Eerste reiniging 48 uur na installatie. Na droging is de vloer gebruiksklaar.

Reinigen:
•  Losliggend vuil verwijderen met stofzuiger of vloerwisser.
•  Vloer reinigen met wissysteem met microvezel doeken of indien er professioneel onderhoud wordt gepleegd kan dat d.m.v. een schrob/zuigmachine.
•  Uitsluitend een ph-neutraal reinigingsmiddel gebruiken welke geen zeepfilmlaag achterlaat. Of eenmiddel geschikt voor pvc vloeren.

  • Gebruik in geen geval allesrienigers zoals Andy of Ajax of gelijke middelen !!

•  Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven.
•  Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan.
•  Geen plassen met water op de vloer laten liggen, deze z.s.m. opdweilen.
•  Plaats onder de poten van stoelen en ander meubilair viltdoppen voor het behoud van de vloer.
•  De meeste PVC vloeren zijn al voorzien van een PU laag en er hoeft dus geen extra polymeerlaag op direct na het installeren van de vloer!!

Groot onderhoud:
Indien u een PVC vloer heeft gekocht met een PU laag en deze is na een aantal jaren niet zo mooi meer of zitten er veel krassen in, dan kunt u deze door een proffesioneel bedrijf laten voorzien van een nieuwe PU laag. In dat geval worden de resten van de bestaande PU laag verwijderd en brengen zij een nieuwe PU laag aan. Vaak ziet de vloer er na behandeling er weer als nieuw uit of mooier !!

Click PVC:
PVC met een click verbinding is altijd minder watervast dan een verlijmde versie. Eventueel kunt u deze click vloer wel van een extra PU laag voorzien waardoor deze geheel afgesloten wordt voor water.

Speciale situaties:
Wilt u een PVC gaan gebruiken in b.v. een autoshowroom, kapsalon of een andere ruimte waar met alchol of chemiche middelen gewerkt wordt, laat u dan door de vakman informeren wat de mogelijkheden zijn. B.v. in autobanden zitten weekmakers en deze tasten de toplaag van het PVC aan waardoor u vlekken kunt krijgen welke niet meer te verwijderen zijn. Dit kan ook voorkomen met de dop onder een stoel of een rubber laag onder een vloerkleed !! In een kapsalon wordt gewerkt met haarverf en hierin zitten ook middelen die uw PVC kunnen aantasten. Wilt u toch graag een PVC vloer gaan leggen dan is dat geen probleem als u deze na het installeren door een proffesioneel bedrijf laat voorzien van een speciale PU laag welke bestand is tegen de gevaren die bij u de vloer kunnen beschadigen.


Dicorations uw ambachtelijke woninginrichter voor betaalbare kwaliteit !
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu