Rolgordijnen - Dicorations by Rembrandt

Boelewerf 1J - 2987 VD Ridderkerk - 0180415050
* Gordijnen
* Meubel stoffering
* Binnen- en buitenzonwering
* Vloerbedekking / PVC vloeren
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rolgordijnen

Raamdecoratie

Rolgordijnen

Misschien wel de meest simpele Zonwering uit ons assortiment. Toch is er bij rolgordijnen een grote keuze in uitvoeringen, kleuren en stoffen. De belangrijkste vraag is uiteraard waar wilt u dit product voor gaan gebruiken ?  Zoekt u bijvoorbeeld een rolgordijn in de slaapkamer dan kan het misschien verstandig zijn een verduisteringsrolgordijn te nemen. Wilt u een rolgordijn ter decoratie dan kan het juist leuk zijn een iets doorschijnend doek te nemen met een leuke onder rand.  De meeste rolgordijnen uit ons assortiment worden gemaakt in een breedte tot 350 cm.
Wij verkopen alleen "custum-made" rolgordijnen wat wil zeggen dat het product geheel naar uw wens en maat zal worden gemaakt. De stoffen worden aangebracht op een aluminium rolgordijnbuis en naar keuze voorzien van een kettingbediening links of rechts.
Deze rolgordijnbuis is er in 5 verschillende buisdiameters afhankelijk van de breedte,hoogte en stofsoort wordt door ons bepaald welke dikte gebruikt moet worden. Heeft u echter b.v. een groot en een klein rolgordijn naast elkaar hangen dan kunnen deze buisdiameters op elkaar worden afgestemd.

Aan de hand van uw persoonlijke voorkeur uw rolgordijn samenstellen !
daDAD

Waarom zou u genoegen nemen met een standaard rolgordijn als u zoveel keuze heeft een rolgordijn geheel naar uw wens te kunnen laten maken.

Onderlatten

De meeste onderlatten zijn uitgevoerd met een rechte gestikte zoom met daarin een verzwaringslat. Maar zonder meerprijs kunt u ook kiezen voor een ronde of vierkante aluminium profiel.De aluminium profielen zijn er in wit of blank geanodiseerd aluminium of kunnen naar keuze bekleed worden met een rolgordijnstof.

Kettingen en kettinggewichten

Standaard is de bedieningsketting altijd wit echter kunt u ook kiezen voor een blank metalen of oud messing ketting. Wij hebben ook een aantal merken waarbij de bedieningsunits inclusief de ketting in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.


                                        
Naast een gekleurde ketting hebben wij ook meerdere keuze uit kettinggewichten ook wel "Tassels" genoemd.         
                                            

Schulpranden

Eigenlijk een verzamel woord voor verschillende extra mogelijkheden om uw rolgordijn aan de onderkant mee af te werken. De meest bekende zijn uiteraard de uitgesneden golven e.d. maar ook een roede onder in uw rolgordijn of een uitvoering waarbij een rechte rand in een andere kleur onder aan het rolgordijn wordt gezet noemen wij een schulprand !Ook in schulpranden heeft u dus een ruime keus in mogelijkheden. De uitgesneden schulranden zoals golven, puntjes  worden standaard voorzien van een biesband of een door u gekozen balletjes franje.


 
   

                  

Klikringen

Een andere variant zijn de klik- en of zeilringen aan de onderzijde van uw rolgordijn. Let wel bij een verduisteringsrolgordijn krijgt u hierdoor wel extra licht inval. Deze ringen zijn er in verschillende maten en kleuren en in overleg kan worden bepaald hoeveel ringen u in de onder rand aangebracht wilt hebben. Bijvoorbeeld 3 ringen in het midden.
Bij het oprollen van het rolgordijn blijven de ringen zichtbaar !! Deze kunnen dus niet mee worden gerold.Belangrijke algemene informatie:

Verduisteringsrolgordijn
U moet er rekening mee houden dat bij een verduisteringsrolgordijn wat in de dag geplaatst wordt nooit sprake kan zijn van een totale afsluiting in verband met de ruimte welke ontstaat door de bediening en de eindkap. Wilt u wel een totale afsluiting dan moet u ervoor kiezen het rolgordijn op de dag te hangen en dan een flink stuk breder te laten maken dan de dagkant of het gehele rolgordijn laten maken in een cassette uitvoering indien de maat dit toelaat.

Draai kiep ramen
Indien uw huis voorzien is van draai kiepramen zukt u goed moeten bekijken of het plaatsen van een rolgordijn de bediening van het raam niet zal belemmeren. Eventueel kan het rolgordijn worden voorzien van een spankabel aan beide zijdes waardoor het rolgordijn op het raam geplaatst kan worden en derhalve met het raam mee kan draaien en of kiepen. Echter bij de kiepstand zal de opening wel zorgen voor extra licht of zon inval. Een andere mogelijkheid is het rolgordijn boven de dagkant te plaatsen indien hier ruimte voor is.

Koof boven rolgordijn
Bij een rolgordijn is normaal gesproken de rol waar het doek op wordt gerold zichtbaar ! Indien u dit niet mooi vindt dan kunt u deze onzichtbaar maken met een koof of doormiddel van een cassette uitvoering.

    Dicorations uw ambachtelijke woninginrichter voor betaalbare kwaliteit !
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu