Trap bekleding - Dicorations by Rembrandt

Boelewerf 1J - 2987 VD Ridderkerk - 0180415050
* Gordijnen
* Meubel stoffering
* Binnen- en buitenzonwering
* Vloerbedekking / PVC vloeren
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Trap bekleding

Vloerbedekking

Trap bekleding

Natuurlijk hebben we thuis niet allemaal zo'n grote trap als op de foto links. Maar als we wel een trap thuis hebben dan is deze meestal bekleed. Het meest gebruikte product hiervoor is een zachte vloerbedekking maar tegenwoordig worden meer en meer trappen bekleed met moderne vorm van bodembedekkers zoals PVC, laminaat en marmoleum.
Dat er ook in trap bekleding veel te kiezen valt is niet bij iedereen bekend en daarom willen wij u onderstaand een aantal mogelijkheden laten zien.
Houdt u er wel rekening mee dat niet alle mogelijkheden op iedere trap kunnen worden uitgevoerd en dat ook wij onze beperkingen hebben.


Loper
Wij rollen de loper uit op uw trap ! Misschien wel een van de oudste vormen van trapbekleding is de tapijt loper. Op de foto is de loper op de ouderwetse manier gestoffeerd met traproede's en bij een draai in de trap wordt deze ingevouwen en vast genaaid. Tegenwoordig worden er ook modernere manieren gebruikt om een traploper te leggen bijvoorbeeld door het tapijt bij de draaien niet te vouwen maar te snijden en weer aan elkaar te lassen. Het voordeel is dat er dan geen verdikking van het tapijt tegen het stootbord aan zit. Vroeger waren de traptrede's breder en dieper en was er meer ruimte om deze ingevouwen stukken kwijt te kunnen.
Naast de wollen geheel op maat gemaakte lopers kunnen wij ook een loper uit een vloerbedekking laten maken hetgeen uiteraard een stuk goedkoper is. Voor de traproede's hebben wij keuze uit meerdere modellen en kleuren. Het leggen van een traploper is tijdrovens en vergt vakmanschap daardoor is een loper op de trap een dure trap bekleding.

Loper look
Deze vorm van trapbekleding wordt uitgevoerd met 2 kleuren tapijt. U krijgt van afstand het idee dat er een loper (zonder roede) op de trap ligt maar dichtbij kunt u zien dat dit gedaan is door te werken met 2 kleuren tapijt. Op dezelfde manier kunt u uw trap ook verfraaiën met een rand tapijt in een andere kleur. Ook deze trapbekleding is een tijdrovende klus en is natuurlijk altijd veel duurder dan een trap met trede in 1 kleur maar veel goedkoper dan een echte loper met roede's.

      Bekleed met vloerbedekking
Het meest voorkomende is de trap welke is bekleed met vloerbedekking eventueel inclusief of exclusief beklede zijkanten. In de meeste gevallen raden wij u aan om onder de vloerbedekking een rubber ondertapijt te leggen. Niet alleen is dit veel beter voor de slijtage van uw tapijt maar dit geeft de trap ook een veel vollere look. Een ander voordeel kan zijn dat mocht er een holle ruimte onder de trap zitten dat het naar boven lopen veel minder te horen zal zijn. Naast een zeer grote keuze aan tapijt kwaliteiten en kleuren zijn er natuurlijk ook meerder mogelijkheden de trap te stofferen. Niet alleen de keuze wel of niet zijkanten is het ook mogelijk de stootborden een andere kleur te geven of misschien wel helemaal niet te bekleden. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u in de winkel. 


               

PVC op de trap  (harde vloerbedekking)
Heeft u liever een harde vloerbedekking op de trap dan kan PVC voor u misschien een keuze zijn. Dit product zal altijd moeten worden gecombineerd met een traprand (strip). Op de foto links is gekozen voor een aluminium strip maar er zijn ook gekleurde trapranden verkrijgbaar. Bij PVC op de trap moet de trap absoluut goed egaal zijn en de ondergrond egaal. Heeft u b.v. eerst vloerbedekking op de trap gehad en zitten hier nog oude lijmresten dan moet u deze eerst goed verwijderen of glad schuren.
Het verwerken van PVC op uw trap kost veel tijd en in combinatie met de strippen is dit een redelijk dure vorm van trapbekleding.     

Als harde vloerbedekking kan natuurlijk ook gekozen worden voor marmoleum of gelijkwaardig product. Ook dan is de afwerking gelijk als bij Pvc en zal u moeten werken met een strip als hoek afwerking.


Stijltrappen (laminaat/hout op de trap)
In ons trap bekledingsprogramma hebben wij ook de "stijltrappen" hierbij vindt er een traprenovatie plaats door middel van laminaat of hout. Dit is een programma met kant en klare trede welke bij u op locatie door ons per trede op maat worden gemaakt. De stootborden kunnen naar keuze in dezelfde kleur of een andere kleur worden uitgevoerd. Traptrede kunnen naar wens worden voorzien van een strip om uitglijden te voorkomen.

Traptreden
De meest simpele manier om uw trap aan te kleden zijn de losse traptreden. Deze kunt u kant en klaar kopen van een standaard vloerbedekking maar wij maken deze ook uit alle vloerbedekkingen uit onze collectie. Heft u bijvoorbeeld van uw, vaak dichte benedentrap, wat tapijt over dan kunnen wij daarvan traptrede laten maken voor de open trap naar zolder.
Standaard zijn deze traptrede gemaakt in halve manen maar naar wens kunnen wij deze ook in een
andere vorm laten maken. Wij hebben al meerdere malen de tratrede in een rechthoekige uitvoering laten maken waardoor na bevestiging op de trap een mooi loper design ontstaat.

  

Dicorations uw ambachtelijke woninginrichter voor betaalbare kwaliteit !
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu